خورشت به از خورشت های فصل پاييز و زمستان می باشد که خواص زیادی دارد و از سرما خوردگی جلو گیری می نماید. اگر افراد پیر از آن میل می کنند، خوب آن را بپزید که کاملا نرم شود. خورشت به را می شود، شیرین یا ملس درست کرد که بستگی به ذائقه شما دارد. به دارای انواع ویتامین های A,B,C است، لذا طبخ این خورشت را به شما توصیه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت به :
_گوشت نرمه ۵۰۰ گرم
_به پوست کنده و سرخ شده ۲۵۰ گرم
_سیب زمینی پوست کنده وخلالي شده ۲۵۰ گرم
_لپه یک پیمانه کوچک
_پیاز یک عدد متوسط
_رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
_روغن به میزان لازم
_نمک ، فلفل، هل، زعفران، گلاب و دارچین به میزان لازم
_غوره یک پیمانه کوچک
_شکر یک تا دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را داخل ديگ رنده کرده و با یک قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. حال گوشت ها را که به اندازه یک قوطی کبریت برش داده ایم به پیاز اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله، لپه زردچوبه، دارچین و هل را اضافه کرده و با یک لیتر آب به مدت دو ساعت روی شعله ملایم داخل دیگ می پزیم.سپس، داخل ماهیتابه یک قاشق روغن ریخته و رب گوجه را تفت می دهیم و زعفران، نمک و گلاب را به آن اضافه می نماییم. سپس به ها را (که از قبل پوست کنده هسته ها را جدا کرده و به تکه هایی به اندازه دلخواه برش داده ایم و داخل روغن مقداری سرخ کرده ایم تا کمی طلایی شود) را روی رب چیده و غوره ها را کنار ماهیتابه می ریزیم. حال گوشت با لپه پخته را با به ها مخلوط کرده به مدت یک ساعت می گذاریم با هم بجوشد تا طعم خورشت خوشایند شود. حال خورشت را چشیده، اگر طعم مناسب نبود یک یا دو قاشق غذاخوری شکر اضافه نموده تا خوش طعم شود. هنگام سرو خورشت؛ سیب زمینی های خلالي سرخ شده را همانند خورشت قیمه روی خورشت می ريزيم .