خورشت کدو و آلو ازجمله خورشت های مناسب فصل زمستان است چون سرشار از ویتامین C است و از سرما خوردگی جلوگیری مي کند. خورشت کدو و آلو هم خوش رنگ و بو و هم بسیار لذیذ است. آلو علاوه بر ویتامین های گروه B و C، حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. کدو هم دارای ویتامین A و آنتی اکسیدان هاست.
مواد لازم:
کدو قرمز پوست کنده و سرخ شده۵۰۰ گرم
_آلو بخارا ۲۵۰ گرم
_گوشت قرمز یا مرغ ۱ کيلو
_رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
_غوره یک پیمانه کوچک
_نمک، زردچوبه، هل، گلاب، دارچین و زعفران به میزان لازم
_پیاز یک عدد متوسط
_روغن به میزان لازم.
_شکر۲ قاشق غذاخوري
- لپه یک پیمانه کوچک
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کرده، گوشت یا مرغ را به آن اضافه کرده خوب تفت می دهیم. بعد زردچوبه را اضافه کرده، تفت می دهیم تا بوی زهم گوشت گرفته شود. سپس لپه، هل و دارچین را اضافه کرده و آنها را داخل دیگ می گذاریم تا دو ساعت بپزد. سپس در داخل ماهیتابه ای بزرگ یک قاشق روغن را با رب گوجه تفت داده و زعفران، گلاب و نمک را به آن اضافه می کنیم. در این مرحله، کدوها را که از قبل پوست آنها را کنده، برش داده و سرخ کرده ایم؛ روی رب می چینیم. آلوها را هم با روغن تفت داده و کنار کدوها می چینیم. بعد غوره ها را در گوشه دیگر ماهیتابه می ریزیم. حال مخلوط گوشت و لپه پخته شده را با آب گوشت به ماهیتابه اضافه کرده به مدت یک ساعت روی شعله ملایم می پزیم. بعد مقداری از آن را می چشيم، اگر طعمش خوشایند نبود، یکی دو قاشق شکر اضافه می کنیم، تا طعمش خوب شود و خوب جا بیفتد.