خورشت قیمه ازغذاهای سنتی ایران است که پای ثابت مراسم مذهبی و مهمانی ها است که همه خانم های خانه دار با پخت آن آشنا هستند. ولی خورشت قیمه بعضی خانم ها یا خورشت قیمه ای که تو مراسم مذهبی می پزند یک چیز دیگه است. یکبار این روش پخت و امتحان کنید، تا به آن طعم و عطری که از یک خورشت قیمه خوشمزه تو خاطرهاتون هست، برسید.
مواد لازم:
_گوشت نرمه نگيني ۵۰۰ گرم
_پیاز۱عددمتوسط
_لپه۱پيمانه کوچک
_سیب زمینی۵۰۰ گرم
_نمک، زردچوبه، زعفران، هل، گلاب و دارچین به میزان لازم
_رب گوجه دو قاشق غذاخوری
_روغن به میزان لازم
_لیمو ترش ۴ عدد
طرز تهیه:
ابتدا یک عدد پیاز را رنده ریز کرده، خوب تفت می دهیم. بعد گوشت را به پیاز اضافه کرده تفت داده تا رنگ گوشت تغییر کند. حال زردچوبه را اضافه می نماییم و تفت می دهیم و بعد هل و یک تکه چوب دارچین را اضافه می نمایم (از چوب دارچین به خاطر گرفتن بوی گوشت استفاده می نمایم. از آنجا که پودر دارچین رنگ خورشت را تيره می کند، چوب آن را استفاده می کنیم) لپه را هم اضافه کرده، به مدت دو ساعت می گذاریم بپزد. حال با یک قاشق روغن؛ رب را تفت داده، زعفران و گلاب را اضافه می کنیم. بعد دیگ را باز کرده، مخلوط رب را به خورشت اضافه می کنیم. سپس نمک و لیمو را که از یک ساعت قبل خیسانده ایم ( تا تلخی لیمو گرفته شود) را به خورشت اضافه کرده روی شعله ملایم به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا خورشت قوام بیابد و خوب جا بیفتد. حال سيب زمینی ها را پوست کنده، خلالي کرده، داخل روغن داغ سرخ می کنیم وهنگام سرو خورشت روی خورشت می ریزیم.