شبکه های اجتماعی، جدا از پیامدهای منفی که برای افراد مجرد دارد باعث بروز مشکلات عمده تری در افراد متاهل و زندگی زناشویی آنان شده است. زنان و مردان متاهل به جای آنکه اوقات آزاد خود را صرف خانواده و همسر و یا فرزندان خود بکنند، دائم در شبکه ها و فضای مجازی پرسه می زنند. این رفتار به مرور باعث بروز مشکلات زناشویی می شود. البته شرایط، زمانی بحرانی تر می شود که افراد متاهل به برقراری ارتباط مداوم با افرادی از جنس مخالف می پردازند. افراد معتقدند چون ارتباط رودررویی در این فضا وچود ندارد و احتمالا هرگز یکدیگر را ملاقات نمی کنند، لذا این ارتباط بلامانع و خالی از اشکال است در حالی که شکل گرفتن روابط عاطفی و جنسی در خصوص هریک از زوجین در اینترنت می تواند به جدایی همسران از یکدیگر بیانجامد. این رفتار نوعی خیانت محسوب شده و یا می تواند منجر به کاهش رضایت زناشویی شود.
راههای مقابله با آسیب های ناشی از شبکه های اجتماعی:
۱- خانواده ها خود به شناخت دقیق الگوها وارزش های مهم موجود بپردازند و نحوه درست استفاده کردن از شبکه های اجتماعی را به فرزندان و جوانان خود بیاموزند و با توجه به نفوذ قابل توجه نهاد خانواده در انتقال هنجارها و ارزش ها، با استفاده از سبک انتقالی درونی سازی و متقاعد کردن، به صورت ملایم، چنین سبکی را در انتقال الگوهای مورد نظرشان مد نظر داشته باشند.
۲- زوجین را به استفاده درست و به اندازه از شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی برای افزایش رضایت زناشویی تشویق کنیم و آنها را از خطرات و تهدیدهای شبکه اجتماعی و دنیای مجازی آگاه کنیم .
۳- شبکه های اجتماعی سالم و علمی را ایجاد و راه اندازی کنیم.
۴- مبانی خانواده را تقویت کنیم: الف- تسهیل ازدواج جوانان -ب- تقویت شرایط اقتصادی خانواده ها-پ- افزایش آگاهی خانواده-ج- بسترسازی برای تحکیم ارزش های دینی
منبع: مقاله رابطه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با احساس تنهایی و خیانت زناشویی در دانشجویان؛ فصلنامه روانشناسی تربیتی، سال سیزدهم، شماره۴۷