خورشت خلال مخصوص کرمانشاه است. این خورشت به دلیل داشتن گوشت گوساله و بادام در آن؛ منبع غنی از پروتئین و آهن محسوب می شود. در تهیه این خورشت باید دقت کرد که خلال بادام استفاده شود و از خلال های بادام زمینی که در بازار عرضه می شود و تقریبا رنگی کدر دارند اجتناب شود. هر چقدر خلال ها درشت و کشیده باشند، خورشت خودش را بهتر نشان می دهد.
مواد لازم:
-گوشت نرمه گوساله ۵۰۰گرم
-خلال بادام ۱۰۰گرم
-زرشک سیاه به میزان لازم
-لیمو۵عدد
-رب گوجه دو قاشق غذاخوری
-پیاز ۱عدد
-نمک زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، هل، زعفران و گلاب به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کرده با روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. بعد گوشت را به آن اضافه کرده و خوب تفت می دهیم. سپس زردچوبه را اضافه کرده و یک تکه چوب دارچین هم به گوشت اضافه می کنیم تا بوی زهم گوشت را بگیرد (نکته:از چوب دارچین بجای پودر دارچین استفاده می کنیم تا رنگ خورشت سیاه نشود). در این مرحله، خلال را که از شب قبل با هل و گلاب و زعفران خیسانده ایم، به گوشت اضافه کرده، داخل دیگ به مدت یک ساعت می پزيم. در این فاصله، در یک قابلمه دیگر؛ رب گوجه فرنگی را با یک قاشق روغن تفت داده و لیمو، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم. هنگامی که گوشت وخلال پخته شد. آنها را به مخلوط رب اضافه کرده روی اجاق می گذاریم، تا خورشت خوب جا بیفتد. توجه داشته باشید؛ زرشک سیاه را باید از قبل خیسانده و سپس تفت داده و در مرحله آخر به خورشت اضافه کنیم. اضافه کردن زرشک سیاه به خورشت، باید ۲۰ دقیقه قبل از اینکه، خورشت کاملا پخته شود، صورت گیرد.