خورشت سبزی یکی از پر طرفدارترین خورشت های ایرانی است، که به علت داشتن گوشت و لوبیا منبع خوبی از پروتئین به شمار می رود. لیمو عمانی موجود در خورشت سبزی، فشار خون را کاهش می دهد. البته این غذا کمی چرب است که توصیه می شود، سبزی آن با روغن های گیاهی همانند زیتون یا کنجد سرخ شود، تا از اثرات منفی آن کاسته شود.
مواد لازم:
-سبزی سرخ شده ۵۰۰گرم
-گوشت نرمه ۵۰۰گرم
-لوبیا قرمز قلمی۲۰۰گرم
-لیمو ۴عددسالم و یک قاشق پودر لیمو
-نمک، زردچوبه، دارچین، هل، گلاب، زعفران به ميزان لازم
-رب گوجه یک قاشق غذاخوری
-روغن یک قاشق غذاخوري
-پیاز یک عدد
طرز تهیه :ابتدا پیاز را رنده کرده، بعد با یک قاشق روغن، خوب تفت می دهیم، تا طلایی شود. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم؛ و به آن، زردچوبه و دارچین اضافه می کنیم، تا بوی زهم گوشت را بگیرد. حالا، لوبیایی را که از شب قبل خیسانده ایم، با گوشتی که تفت داده ایم؛ داخل ديگ گذاشته، به مدت یک ساعت روی شعله گاز می گذاریم، تا خوب بپزد. در این فاصله؛ در یک قابلمه دیگر، مقداری روغن ریخته، رب و نمک را در آن تفت می دهیم، سپس هل، دارچین، زعفران، گلاب و سبزی را به آن اضافه می کنیم تا با هم مخلوط شوند. در انتها؛ گوشت و لوبیا را به این مخلوط سبزی اضافه کرده و به مدت دو ساعت روی اجاق می گذاریم، تا بپزد و خوب جا بیفتد.