رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۷:۱۵:۲۵ ۲۰۲۴/۲۹/۰۳     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

arzeshghazaeimahi

ماهی ها به دو دسته کم چرب و پر چرب تقسیم می شوند. مصرف ماهی های چرب ( میزان چربی از ۱۰ درصد تا ۲۰ درصد) مانند ماهی سالمون، ساردین، قباد، مار ماهی و غیره در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی موثر است. مصرف ماهی های چرب در جلوگیری از تسلب شرایین موثر است و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد. ماهی چرب حاوی مواد مغذی فراوانی می باشند که در کارایی سلول های مغزی نقش بسیار مهمی دارند و از آلزایمر (فراموشی) جلوگیری می کنند. مصرف ماهی ، خطر سکته مغزی را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد. متخصصان تغذیه، مصرف ماهی های چرب را در زمان افسردگی توصیه می نمایند. ماهی های پر چربی دارای مقدار زیادی از ویتامین A و D می باشند که در سلامت چشم و سیستم دفاعی بدن نقش موثری دارند. ماهی های کم چرب، کالری بسیار کمی را دارا می باشند و در رژیم غذایی برای لاغری و کم کردن وزن بسیار سودمند می باشند. ماهی از نظر مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، ید و کلر غنی و سرشار از ویتامین هاست. فسفر گوشت ماهی برای ساختمان استخوان و دندان بسیار مفید است. در گوشت ماهی مقدار زیادی ید وجود دارد که خاص گوشت ماهی و سایر آبزیان است. ویتامین D موجود در ماهی در عمل استخوان سازی بدن نقش مهمی را ایفا می کند و نیز این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم و فسفر در روده می شود. ماهی دارای ویتامین A است که این ویتامین از ویتامین های مهم بوده، کمبود آن باعث سخت شدن پوست و شکنندگی موها و شب کوری می شود. مصرف گوشت ماهی برای رشد و پیشگیری از بیماری ها اهمیت دارد. در سراسر دنیا افرادی که ماهی مصرف می کنند کم تر دچار سرطان و بیماری قلبی می شوند و نسبت به سایر افراد عمر طولانی تری دارند. محققین چربی مفید و بی نظیر ماهی را دلیل اصل این مساله می دانند. روغن ماهی برخلاف چربی گوشت قرمز، سرشار از نوعی اسید چرب به نام امگا-۳ است. این اسید با رقیق کردن خون، شریان ها را حفظ و باعث کاهش فشار خون، افزایش کلسترول، تنظیم ضربان قلب و افزایش انعطاف پذیری شریان های سفت می شود. ماهی از نظر دارا بودن آنتی اکسیدان های قوی غنی است.

برخی از اثرات مثبت ماهی در رژیم غذایی عبارت است از:

پیشگیری از سرطان پستان، جلوگیری از سکته مغزی، حفاظت از ریه های افراد سیگاری، دفاع  از بدن در مقابل بیماری دیابت، متوقف کردن حملات قلبی، جلوگیری از ناهماهنگی های ضربان قلب، حفظ خاصیت انعطاف پذیری شریان ها، خواص ضد التهابی، ساخت پروستا گلندینها، تنظیم تری گلیسریدهای خون، تنظیم عملکرد ایمنی بدن، تکامل لیپید مغز، گلیسیریدهای خون، تنظیم عملکرد ایمنی بدن، اعصاب، تکامل سیستم عصبی جنین، بالا بدن ضریب هوشی کودکان.

mahi
عوامل موثر بر افزایش مصرف ماهی و فرآورده های آن از نظر متخصصین تغذیه در ایران:
- عوامل فرهنگی: ۱- تبلیغات و اطلاع رسانی در مورد خواص مصرف ماهی. ۲- گسترش آموزش روش های پخت  پز ماهی. ۳- فرهنگ سازی در مورد ماهی
- عوامل اقتصادی: ۱-کاهش قیمت ماهی و عرضه آن با قیمت مناسب. ۲- پرداخت یارانه برای مصرف ماهی.
- عوامل مرتبط با عرضه، بسته بندی و بهداشت ماهی: ۱- عرضه در تمام فصول و افزایش امکان دسترسی بهتر. ۲- گسترش مراکز زنده فروشی و بازارچه های فروش انواع ماهی و عرضه در برنامه غذایی دانشگاهها، بیمارستان ها و ...
عوامل موثر در انصراف از خرید ماهی یا فرآورده های آن:
۱- کیفیت پایین ماهی یا فرآورده های آن
۲- عرضه غیر بهداشتی
۳- شکل نامناسب عرضه
۴- نبود ماهی یا فرآورده ماهی مورد نیاز در زمان تقاضا
۵- قیمت ماهی یا فرآورده
منابع
مقاله بررسی ارزش تغذیه ای سس ماهی ساردین، نشریه علوم و فناوری غذایی، دوره ۳، شماره ۳
مقاله بررسی گرایش متخصصین تغذیه به مصرف ماهی در ایران، مجله علمی شیلات ایران، سال هفدهم، شماره ۱
 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب